În anul 1977, Adunarea Generală a ONU a proclamat printr-o rezoluție Ziua Națiunilor Unite pentru Drepturile Femeilor și Pace Internațională. O sărbătoare a femeilor, recunoscută internațional, dar fără a se preciza o zi anume, a fost hotărâtă încă din 1910, de Internaționala Socialistă reunită la Copenhaga. După Primul Război Mondial s-a fixat data de 8 martie ca Ziua Internațională a Femeii, dar procesul de emanciparea femeii nu a fost încheiat.
Un an mai târziu, în 1910, în urma Conferinței Muncitoarelor de la Copenhaga, unde au participat peste 100 de femei din 17 țări, s-a hotărât ca Ziua Femeii să fie sărbătorită în aceiași zi peste tot în lume, data de 8 martie fiind aleasă însă abia în 1913.
Ziua femeii a fost recunoscută ca sărbătoare internațională în 1977 si a devenit o tradiție în majoritatea țărilor din Europa și în SUA. Ziua de 8 Martie este pe plan internaţional Ziua Femeilor Militante, a celor datorită cărora femeile au drept de vot, dreptul la proprietate, dreptul la educație, la divorț, la asistență medicală. După 1989, Ziua Mamei este înlocuită cu Ziua Femeii în România.
În România de 8 Martie se sărbătorește Ziua Femeii, bucuria vieții și motivația de a trăi. Până în decembrie 1989 se sărbătorea ziua mamei, prilej cu care se organizau spectacole dedicate mamelor. După Revoluția din 1989, în România, noțiunea de ziua mamei este înlocuită cu Ziua Femeii.
Ziua Internaționala a Femeilor în Occident, reprezintă emanciparea femeii, fiind celebrata pentru a promova drepturile acestora și egalitatea cu bărbații.
Ziua Mamei este de regulă sărbatorită pe mapamond anual într-a doua duminică a lunii mai. Circa 70 de state ale lumii au așadar o dată comună pentru această sărbătoare. Australia, Africa de Sud, Austria, Belgia, Bulgaria, Brazilia, Canada, China, Germania, Grecia, India, Italia, Japonia, Mexic, Olanda, Elveția, Turcia, Ucraina, Statele Unite ale Americii, țările baltice, statele din America de Sud, țările nordice sărbătoresc această zi în a doua duminică a lunii mai.
În România, Ziua Mamei a fost declarată sărbătoare publică începând din 2010 şi este sărbătorită în prima duminică a lunii mai. In România şi Bulgaria, se păstrează obiceiurile de dinainte de căderea comunismului, când de 8 martie, de Ziua Mamei, copiii făceau cadouri mamelor, bunicilor, învăţătoarelor, profesoarelor si altor femei considerate apropiate.
In aceste condiții, fie ca sărbătoriți Ziua Mamei, ziua Femeii sau ambele, Residence Ambient va invita sa celebrați aceasta zi minunata alături de noi într-o ambianta unica si urează tuturor femeilor un călduros si de neuitat 8 Martie.