Cu toate că sezonul de vacanță a început deja la munte, exista persoane care încă pregătesc următoarea peripeție. Celor care nu au ales încă destinația in care vor petrece următoarele zile, dorim sa le recomandam sa viziteze orașul de sub Tampa, un oraș cu un farmec aparte, care este punctul de întâlnire a milioane de turiști, veniți sa guste din bucuria de a se afla aici, in mijlocul unei experiențe de vis.
Orașul Brașov este situat in centrul tarii, înconjurat de Carpații de Sud, si face parte din regiunea Transilvania. Brașovul este atestat documentar din 1252 sub numele latin Corona sau denumirea germana Kronstadt, care înseamnă „Orașul Coroana„, ambele denumiri fiind oglindite in sigla orașului. Pe Muntele Tămpa a existat o cetate numita Brașovean, dând ulterior denumirea românească a orașului. Au fost descoperite urme de așezări din epoca de piatra, dar si urme ale unor cetăți Dacice.
Orașul a fost fondat de către Cavalerii Teutonici in 1211 pentru a apară hotarul Regatului Maghiar, si a fost colonizat de către saxonii din Transilvania, devenind astfel una dintre cele șapte cetăți cunoscute drept Siebenburgen. Urme ale coloniștilor germani pot fi observate in arhitectura gotica, baroca si renascentista, iar împreuna cu o multitudine de atracții istorice, fac Brașovul unul dintre cele mai vizitate locuri din Romania.
Piața Sfatului, aflata in centrul vechiului oraș medieval, oferă oportunitatea de a admira clădiri impresionante decorate in stil baroc si este de asemenea si scena de desfășurare a festivalului internațional de muzica Cerbul de Aur.
Nu puteți rata in vizita dumneavoastră Biserica Neagra, aflata la câțiva metri distanta, cea mai mare biserica gotica din Romania. Numele sau vine de la Marele Incendiu din 1689, când flăcările si fumul i-au înnegrit zidurile. Interiorul este impresionant, bine păstrat si adăpostește una dintre cele mai mari orgi in Europa de Est. Ferestrele bisericii au fost dotate recent cu sticla speciala cu filtru UV pentru a proteja cele 119 covoare anatoliene donate de către comercianții germani in secolele XVII si XVIII, cea mai mare colecție de acest gen din Europa.
Va recomandam de asemenea sa vizitați Muzeul Prima Scoală Românească, aflat in curtea Bisericii Sf. Nicolae, tiparnița deschisa aici in 1556 care a produs primele cârti scrise in limba romana. Muzeul adăpostește o moștenire fascinanta de cârti si documente rare.
După acest minunat circuit cultural, daca sunteți pasionați de sporturile de iarna, va puteți îndrepta pașii spre Poiana Brașov, una din 10 cele mai bune stațiuni de schi si snowboard din Europa, situata la doar 12 km de centrul orașului, unde va puteți lansa fără frica pe cele 7 parții de excepție.
Poiana Brașov este un loc impresionant înconjurat de 4 munți: Postăvaru, Piatra Craiului, Bucegi si Piatra Mare, si va puteți bucura aici de pârtiile Stadion, Bradul, Lupului, Drumul Roșu, Slalom, Subteleferic y Ruiului, care oferă coborâri spectaculoase si vederi impresionante.
Echipa Residence Ambient vă va aștepta zilnic într-o atmosfera călduroasa pentru a ne povesti peripețiile trăite in acest oraș de poveste.